Een huis verhuren

U wilt een woon- of bedrijfsruimte tijdelijk of permanent verhuren, maar u hebt nog geen geschikte huurders kunnen vinden? HUIZ gaat graag voor u op zoek naar solide huurders, zodat u verzekerd bent van een bezetting voor de termijn die u wenst.
Wij hebben vele jaren ervaring en een uitgebreid netwerk in verhuur en zijn bekend met huurrecht en regelgeving. Wij kunnen met recht zeggen dat wij een specialist zijn in tijdelijk en permanent verhuren van woningen en bedrijfsruimtes.
 

 

Vrijblijvend gesprek

Wij komen graag bij u langs om u de mogelijkheden te laten zien van verhuren. De afspraak is geheel vrijblijvend en dus gratis. Wij rekenen pas kosten wanneer wij daadwerkelijk een geschikte huurder hebben gevonden. Deze kosten zijn enkel contractkosten voor het opstellen van een huurcontract dat vanzelfsprekend juridisch volledig in orde is.

De hele procedure, van plaatsing van uw woning tot aan de verhuur, zal uitgebreid worden besproken en uitgelegd tijdens onze eerste afspraak.

 

Huurders

Het is belangrijk om niet zomaar de eerste de beste huurder in uw woning te laten wonen.
Een eerste stap van het besluitproces is de screening van een geschikte huurder. Er kunnen bijvoorbeeld bepaalde eisen of voorwaarden aan een huurder worden gesteld: Minimaal inkomen, arbeidscontract of bijvoorbeeld de samenstelling van de huurders (getrouwd, kinderen).

De afgelopen jaar is het recht voor huurders behoorlijk versterkt, de zogeheten 'huurdersbescherming' is flink uitgebreid. Toch blijft er nog steeds de mogelijkheid om uw huis veilig te verhuren, zeker als het gaat om een tijdelijke periode. In het huurrecht is namelijk ruimte vrijgemaakt voor deze tijdelijke verhuurperioden. Het huurcontract moet in dit geval een voorwaarde bevatten waarin staat dat de woningeigenaar de woning na afloop van de huurperiode weer zelf wil gaan bewonen. Wanneer dit in het contract is opgenomen kan de verhuurder de huurovereenkomst te zijner tijd eenzijdig opzeggen.

HUIZ helpt u graag bij het tot stand brengen van een gedegen en waterdicht huurcontract.
 

Uw woning verhuren aan expats

HUIZ werkt veel samen met bedrijven en websites die woonruimte zoeken voor expats. Verhuren aan expats heeft zo zijn voordelen. De zekerheid bij deze huurders is over het algemeen vrij groot.
Expats zijn vaak hoog opgeleid en hebben een stabiel inkomen. Vaak zijn zij kenniswerkers en werkzaam op management- of directieniveau. Zij wensen luxe woningen op unieke locaties, vaak in het hogere segment van de huizenmarkt. De Drechtsteden kent een groot aantal bedrijven die expats inhuren. Deze bedrijven betalen de huur waardoor er een extra stukje financiële zekerheid wordt gecreëerd.

✓ De verblijfskosten worden vaak vergoed door het bedrijf waar zij werkzaam zijn

✓ Expats zijn gemiddeld genomen hoog opgeleid en hebben een stabiel inkomen

✓ Hun verblijfsperiode is vaak tijdelijk. Zodoende bent u gegarandeerd van een tijdelijke verhuur


 

Hoe wij u woning onder de aandacht brengen

Bij HUIZ bieden wij u optimale exposure door onze vernieuwde website en de samenwerking met andere websites zoals Funda en Pararius. Daarnaast wordt uw woning standaard aangeboden in onze database maar ook als zoekresultaat bij woningzoekenden die een e-mailalert hebben ingesteld.
De goede samenwerkingsverbanden met een groot aantal verhuurmakelaars in de regio's vergemakkelijkt de zoektocht naar een geschikte huurder.

Natuurlijk gaat HUIZ ook met zijn tijd mee. Wij zijn volop aanwezig op social media, waar we de mogelijkheid hebben om uw woning extra in de picture te zetten.

 

Wat kost een verhuurmakelaar?

De kosten van verhuur zijn geheel aan te passen aan uw wensen en mogelijkheden. Wij vragen enkel contractkosten als de woning daadwerkelijk verhuurd is.
Het kan natuurlijk voorkomen dat u zich bedenkt of de woning zelf heeft verhuurd. Omdat wij op basis van No Cure No Pay werken zullen wij de woning geheel kosteloos weer uit ons aanbod halen.

 

Extra mogelijkheden

Naast verhuur biedt HUIZ u de mogelijkheid om u te ondersteunen met het technisch en financieel beheer. Wij nemen alles voor u uit handen. Wij hebben een eigen technische dienst en kunnen voor u de maandelijkse huur innen, controleren en doorstorten. Voor meer informatie over deze dienst, verwijzen wij u door naar de pagina beheer.
 

Neem contact op met ons kantoor in Dordrecht voor meer informatie. We zijn u graag van dienst bij het verhuren van uw woning.