Een huis verkopen


“Goed verkopen kun je maar één keer”


U wilt uw woning verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, waar moet op gelet worden, welke strategie heeft u nodig en hoe gaan we de onderhandelingen voeren?

Onze ervaring betekent voor u dat u de verkoop van uw woning met een gerust hart aan ons kunt overlaten. Samen met u maakt de makelaar een verkoopplan om uw woning zo spoedig mogelijk en rekening houdend met uw wensen te verkopen.

Het verkopen van een huis gaat om grote belangen, geld en niet te vergeten gevoel. Daarbij wil HUIZ graag uw persoonlijke gesprekspartner, begeleider en makelaar zijn.
 

Vrijblijvend gesprek

Maak een vrijblijvende afspraak met HUIZ. Wij komen bij u langs, bespreken met u de mogelijkheden en geven u een gratis waardebepaling. Bent u overtuigd van onze aanpak dan nemen wij uw woning in de verkoop.
 

Woning verkopen in vier stappen

Hoe gaat het na dit gesprek? Wij hebben voor u een overzicht gemaakt en de taken in vier stappen verdeeld.

1. Verkoopstrategie

Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Niet te laag, maar ook weer niet te hoog. Wij komen bij u langs om uw huis te inspecteren en letten daarbij op tal van punten; wat is de ligging van het huis, wat is de staat van het huis en zijn er bijvoorbeeld verbouwingen geweest?
Even belangrijk zijn eventuele gebreken aan het huis. Om vervelende of zelfs gerechtelijke procedures voor te zijn is het belangrijk bepaalde gebreken te vermelden. Hoe deze gebreken het best verpakt kunnen worden, of eventueel kunnen worden aangepakt, zal meegenomen worden in de strategie.

Wat doen wij nog meer?

✓ Professionele presentatie met foto’s.
✓ Een juiste en pakkende verkooptekst voorzien van kenmerken en eigenschappen
✓ Plaatsing op diverse woningsites, zoals Funda, Huizenzoeker en Jaap

2. Verkoopgereed maken

Een belangrijke stap voordat we uw huis kunnen openstellen voor bezichtigingen is het verkoopgereed maken van de woning.
Door het huis op te ruimen en schoon te maken geeft het een goede indruk voor de potentiële koper.
Maar naast opruimen zijn er nog tal van tips en adviezen om voor een warme ontvangst te zorgen. Het verplaatsen van een stoel of kast kan bijvoorbeeld meer ruimte aan een kamer geven. Ook het licht kan zorgen voor een focus op de pluspunten van een woning.

3. Bezichtigingen

HUIZ coördineert en begeleidt de bezichtigingen met potentiële kopers. In overleg met alle partijen wordt een bezichtiging gepland. Hierbij hoeft u zelf niet aanwezig te zijn.

Na een bezichtiging is er altijd een terugkoppeling; welke vragen werden gesteld, wat was de indruk en natuurlijk: Komt er een tweede bezichtiging?

We vinden het bij HUIZ erg belangrijk dat er altijd één contactpunt is. Eén makelaar, die u altijd kunt bereiken en alle zaken rondom uw verkoop regelt. Zo hoeft u nooit te worden doorgeschakeld en krijgt u altijd direct antwoord op uw vragen.

4. Overdracht

✓ Het onderhandelen over de koopprijs en voorwaarden. Iedere stap wordt met u besproken.
✓ Het opstellen, persoonlijk toelichten en ondertekenen van de koopovereenkomst.
✓ Het begeleiden naar de overdracht bij de notaris. HUIZ zal bij iedere stap aanwezig zijn.