Beheer

Naast onze bemiddelingsfunctie behoort beheer van woonruimten tevens tot onze kernactiviteiten.
Iedere eigenaar die zijn huis verhuurt via HUIZ heeft ook de mogelijkheid om het beheer uit handen te geven waarbij alle ­financiële en technische zaken professioneel geregeld worden. Uiteraard houden wij met het vaststellen van de huurprijs rekening met de kosten voor beheer.

Of u nu een particuliere huiseigenaar bent die zijn woning tijdelijk wil verhuren zolang deze nog niet verkocht is, u tijdelijk in het buitenland verblijft of een particuliere belegger bent en meerdere panden in uw portefeuille heeft; in alle gevallen nemen wij u graag het geregel en de zorgen uit handen die bij de verhuur van uw onroerend goed komen kijken.

Onze beheertaak bestaat onder andere uit het verzorgen van alle, uit de verhuur voortvloeiende correspondentie, de verplichte (administratieve en ­financiële) handelingen en onderhoud.
En dat scheelt u niet alleen in het werk; u houdt er ook een groot belastingvoordeel aan over! Bij het afdragen van het beheer van uw privébezit vallen de inkomsten hiervan niet in BOX 1 (belast tarief 52%), maar in BOX 3 (belast tarief 1,2%) van de inkomstenbelasting.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons. Bij een bezette lijn kunt u er tevens voor kiezen gebruik te maken van de button aan de rechterkant "Bel mij terug". Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.
 

Beheerdiensten

Onderstaand vind u een overzicht met informatie over onze beheerdiensten.
 

Beheerwerkzaamheden

Wanneer u uw woning bij ons aanmeldt voor verhuur, nemen wij u automatisch ook alle beheertaken uit handen, inclusief het financieel beheer. Wij innen de huur voor u en storten deze aan u door. Ook regelen wij alle contracten met betrekking tot de verhuur en het beheer van de woning.

HUIZ is het aanspreekpunt voor huurders gedurende de gehele verhuurperiode. Ook regelt HUIZ de gas/water/licht aansluitingen.

Bij eventuele storingen/schades zal HUIZ ervoor zorgen dat deze adequaat en correct verholpen worden. Uiteraard brengen wij u als eigenaar altijd op de hoogte. Alleen in het geval van een spoedreparatie (bijvoorbeeld lekkage, gas/waterleiding, electra e.d.) is HUIZ gemachtigd reparaties uit uw naam uit te voeren wanneer u niet te bereiken bent. Eventuele reparaties kunnen mogelijkerwijs door de door u opgegeven referenties verholpen worden.

Maandelijkse inspecties aan de woning behoort ook tot het totaal beheerpakket wanneer uw woning is verhuurd aan een bedrijf (technisch personeel) via HUIZ. Het maandelijks inspecteren van de woning wordt verricht door HUIZ.
 

De voorinspectie

Om er zeker van te zijn dat de woning in goede staat wordt opgeleverd, zal HUIZ enkele dagen voor de sleuteloverdracht een voorinspectie in de woning verrichten. Tijdens deze voorinspectie worden er aantekeningen gemaakt van de status van het gehuurde en de aanwezige inventaris. Ook om deze reden is het belangrijk dat HUIZ over een sleutel beschikt na de opname van de woning.
 

Incheck (sleuteloverdracht)

Zodra alle contracten getekend zijn en alle betalingen door de huurder voldaan zijn, vindt de sleuteloverdracht (incheck) met de huurder plaats. HUIZ regelt alles voor u en ziet toe op een correcte afwikkeling. Tevens wordt de huurder wegwijs gemaakt in de woning en leefomgeving.
 

Inspectie

Een vertegenwoordiger van HUIZ zal bij iedere sleuteloverdracht (‘in- en outcheck’) van de huurwoning aanwezig zijn. Hij of zij zorgt dat er een inspectierapport wordt opgesteld van de actuele situatie van de woning. Aan de hand van deze gegevens wordt de situatie van voor de verhuur vergeleken met de situatie na verhuur. De waarborgsom wordt pas aan de huurder geretourneerd wanneer alles in orde is.
De woning wordt maandelijks (tijdens de huurperiode) geïnspecteerd door inspecteurs van HUIZ (indien verhuurd aan technisch personeel, niet bij expats of particulieren).
 

Eindschoonmaak

HUIZ biedt de mogelijkheid voor het verzorgen van de  eindschoonmaak. Een eindschoonmaak houdt in dat uw woning aan het einde van de huurperiode grondig schoongemaakt en gereinigd wordt.
U kunt uw woning vervolgens zo weer betrekken of overdragen aan de kopers van uw woning.
 

Kosten van beheer

Onze beloning voor bovenstaande dienstverlening wordt doorgaans berekend door middel van een percentage van de maandelijkse, bruto betalingsverplichting van de huurder. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij informeren u graag!